Risutec Rakentaa Metsän

Risutec toimittaa metsäurakoitsijoille ja metsänomistajille koneellisen metsänhoidon laitteet ja ratkaisut. Suunnittelemme, valmistamme ja toimitamme todistetusti tehokkaat metsäkoneet metsän rakentamisen ja taimikonhoidon vaiheisiin, unohtamatta työn seurannan digitalisointi.

Löydä etsimäsi laite tai ratkaisu

Uudistamiseen

Koneellinen metsänistutus soveltuu kaikille kuusen istutusaloille sekä männyn mätästysaloille. Lue lisää metsänuudistamislaitteista tästä.

Metsätiedon hallintaan

Risutec tarjoaa tarkkoja metsätalous- ja maatalouden ratkaisuja sovelluksineen ohjausta, merkitsemistä ja hallintaa varten. Lue lisää hallintasovelluksista tästä.

Energiakourat

Urakoitsijoille, metsäyrityksille ja omatoimisille metsänomistajille sopivat työkalut kannattavaan taimikonhoitoon - perehdy aiheeseen tästä.

Raivaussaha ammattilaisille

Taimikonhoitoon

Urakoitsijoille, metsäyrityksille ja omatoimisille metsänomistajille sopivat työkalut kannattavaan taimikonhoitoon - perehdy aiheeseen tästä.

Koneellinen Metsänistutus

Koemme vahvasti, että kotimainen uudistaminen hyötyisi metsänistutuksen koneellistamisesta. Manuaalinen istutus koostuu useista vaiheista, jossa kertaantuu helposti kustannuksia, ja hallinta on vaikeaa. Koneellinen metsänistutus mahdollistaa työvaiheiden yhistämisen, laadun varmistamisen ja lisäarvo tuottavien palveluiden, kuten vaikkapa lannoittamisen, tuomista osaksi uudistamistyötä.

Yhdistä kaikki työvaiheet Koneellisella Metsänistutuksella

01

Koneellinen metsänistutus yhdistää kaksi keskeistä työvaihetta; maanmuokkauksen ja istututuksen. Risutecin laitteiden avulla varmistutaan paremmasta laadusta, ja säästetään taimikonhoidon kustannuksissa kun maanmuokkaus ja istutus hoidetaan yhtäaikaisesti.

02

Istutuksen laatu on aina tasalaatuista. Koneellisessa istututtamisessa taimi tiivistetään molemmilta puolilta, varmistaen suoran kasvun ja oikea-oppisen istutusjäljen.

03

Koneellisessa istuttamisessa myös apulanta ja muita aineita, kuten esim. tukkimiehentäin torjuntaa, voidaan yhdistää uudistamistyöhön. Aineiden syötössä voidaan aina käyttää optimimääriä ja varioida eri maanalojen tarpeisiin.

04

Työn seuranta ja urakan valmistuminen sekä raportointi ajallaan on monen metsänomistajan prioriteetti. Istutuskohtainen laskuttaminen mahdollistuu Risutecin digitaalisilla tuotteilla. Myös urakoitsija hyötyy, kun yliurakoinnilta vältytään ja taimitarha kiittää, kun logistiikkaa voidaan järjestää niin, että vältytään taimihukalta.

05

Leikkaa manu-istuttamisen kulut; useamman työvaiheen hallinnasta johtuvat kulut, laatukulut verrattain heikosta kasvusta, raportointikulut, kulut poisjääneistä vaiheista (esim. boorilannoitus), taimikonhoidon kulut. Yhdistäminen tuo  monta yllättävää hyötyä, jotka korostuvat henkilöstökulujen noustessa ja jotka nousevat paremmin esille ilmastonmuutoksen vaikutuksien kärjistyessä myös suomessa.

Hyödy Risutecin tuomista eduista

Risutecin strategiaan kuuluu  monivaiheisen metsänistutuksen ja metsänhoidon yhdistämisen koneellistamisella. Ratkaisumme pohjautuvat pitkäjänteisen kehitykseen, johon on osallistunut metsän tutkimuslaitoksien partnerimme, urakoitsija-asiakkamme sekä metsäyhtiömme yhteistyökumppanimme. 

  • Vältä manuaaliseen metsänistutuksen riskit ja rästit yhdistämällä metsänistuttamisen kaikki vaiheet.
  • Tuota enemmän tulosta välttämällä monivaiheista uudistamista ja metsänhoitoa, ja tarjoa asiaakkaalle monipuolisia metsänhoidon palveluita.
  • Lisää metsänhoidon läpinäkyvyyttä ja tehoa GPS- seurantalaitteilla ja reaaliaikaisella raportoinnilla.

Uutisia

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Risutecin tiimi

Risutecin kotimainen tiimi varmistaa työn laadun ja osallistuu hankkeeseesi, oli se sitten pieni tamikonhoidon projekti tai laajamittainen koneellinen metsittämishanke.

Usein kysytyt kysymykset

Miten voin varmistua työn tuottavuudesta?

A:

Koneellinen metsänistutus vaatii onnistuakseen, monen asian. Koneellistaminen voidaan  nähdä liiketoimintasi kehittämis-hankkeena, johon yhdistyy monen uuden oppimista kuten vaikkapa taimilogistiikan ja työmaa-suunnittelu. Ota yhteyttä, niin kerromme mielellään lisää.

Mistä tilaan uuden ASTA- lisenssin, varaosan, j.ne.?

A:

Voit olla yhteydessä suoraan Henri Syväseen (henri.syvanen@risutec.fi
050 338 9160).

Mitä lisäarvopalveluita voin myydä maanomistajille, ja miten parhaiten sitoutan metsäyhtiön koneellistamiseen?

A:

Olemme jatkuvassa vuoropuhelussa isojen kotimaisten metsäyhtiöiden kanssa, ja tuemmekin urakoitsijoita aina hankkeen edetessä erilaisilla kustannuslaskelmilla ja ideoinnilla. Koneellinen istututus vaatii erinomaiset kuskit sekä koko uudistamisketjun virittämisen koneistutukseen (taimihuolto työmaalle asti, lisälaitteet, paikallisten olosuhteiden huomioiminen ym. asioita). Risutec auttaa koneistuttamisen uudistamisketjun optimoinnissa.