Työssäoppimassa Claudia

Chileläinen Claudia oli toimistossamme työssäoppimassa kaksi viikkoa. Hän muutti perheineen Suomeen kesällä ja opiskelee nyt suomen kieltä. Työharjoittelu on osa opintoja. Claudian työtehtäviin kuului mm. käännösten tekeminen suomesta espanjaksi. Hän kertoo, että on viihtynyt hyvin töissä ja työkaverit ovat mukavia. Työssäoppiminen on auttanut myös oppimaan suomea. Claudia on opiskellut kieltä vasta kaksi kuukautta, joten puhuminen on välillä vaikeaa. Hän on kuitenkin kuunnellut työkavereiden puhetta ja oppinut uusia asioita.

Claudia viihtyy hyvin Suomessa. Hänen perheensä on onnellinen täällä ja he kokevat Suomen kodikseen. Suomen parhaiksi puoliksi hän mainitsee puhtauden, turvallisuuden ja ympäristöasioiden huomioimisen.

Kaksi viikkoa meni nopeasti. Suomi on vaikea kieli, mutta Claudia on motivoitunut opiskelemaan.  Hänen sanavarastonsa on kasvanut ja me olemme saaneet hyödyllisiä käännöksiä ja uusia kokemuksia eri kulttuureista.  Työssäoppiminen olikin mukava kokemus molemminpuolisesti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *