PM – Mätästävä istutuskone

Risutec PM - Mätästävä Istutuskone

Mätästävä ja kompakti istutuskone ammattimaiseen urakointiin 

Risutec PM on tarkoitettu ammattimaiseen urakointiin optimitaimimäärällä. PM on helppo ladata ja syötin sijaitsee sopivalla työskentelykorkeudella. PM perustuu nauhakasettiin, joka on ollut käytössä jo vuodesta 2004 ja karusellikasettiin, joka on myös pikaladattavissa.

Laite on helppo huoltaa, siinä on keskitetyt rasvausnipat sekä saranoitu syötin. Kone on hyvin suojattu risujen ja muiden törröttävien oksien varalta. Istutusjälki on erinomainen molemminpuolisen tiivistyksen ansiosta.

Sivun alaosassa listatuilla lisävarusteilla käyttöä voidaan tehostaa entisestään, kysy lisää!

Kemera tai ELY-tuki liiketoiminnan kasvattamiseen:

Katso Kaakon Kantrin tuottamasta videosta miten MPL-Forest vastasi urakantarjoajan vaatimaan koneellisen istuttamisen paineeseen.

PM160 mätästävä istutuskone

Vakiovarusteet

Toimitamme aina PM-ratkaisuun allaolevat vakiovarusteet.

Kiinteä mätästinlevy

Mineraali- ja kivisillä alueilla kiinteä mätästinlevy on toimintavarma valinta. Soveltuu myös alueisiin, jossa on runsaasti kantoja.

Kahdet tiivistystassut

Molempipuolinen tiivistys varmistaa istutuksen laadun. 

Tiivistystassujen painalluksen ja syvyyden säätö

Näitä säätämällä estetään taimen pullahtaminen pehmeillä mailla. Tiivistystassujen muoto taimen ympärillä varmistaa jopa 90% tiivistyksen.

Istutussyvyyden säätö

Portaaton istutussyvyyden säätö.  Kaksi esivalittavaa istutussyvyyttä.

Laitteen toimitus vakiona

Laite toimitetaan aina vakiona asiakkaan toivomalla kiinnikkeellä.

Kootut rasvauspisteet

Laitteen päivittäiseen käyttöön liittyvät kootut rasvauspisteet helpottavat laitteen huolto- ja ylläpitotyötä.

Istutustapahtuman-valmis-ilmaisin

Mikäli tavoitellaan mahdollisimman tehokasta urakointia, jossa koneen makuuttamiseen ei ole aikaa on istutustapahtuman-valmis-ilmaisin ehdoton lisävaruste.

Lisävarusteet

Kannattavaan urakointiin kannattaa harkita seuraavia lisävarusteita. Lisävarusteet voidaan aina jälkiasentaa koneesta riippuen.

Kääntyvä mätästinlevy

Tarttuvilla, savisilla mailla maa-aines tarttuu helposti mätästinkauhaan. Kääntyvällä mätästinlevyllä mätäs heitetään koneen eteen, jolloin mättään muoto pysyy parempana ja työ nopeutuu.

Bortrac levityslaite

Bortrac levityslaite on kannattava lisävaruste erityisesti vanhoilla kaskialueilla, jossa booria on liian vähän. Levityslaitteen avulla boorilannoite levitetään istutustapahtuman yhteydessä automaattisesti aluelevityksenä. Levitys ruiskutetaan laimeana seoksena ulospäin taimesta viereiselle kasvualueelle. Levityslaite sisältää oman säiliön ja pumpun.

Trico levityslaite

Hirvikarkoite levitetään istutustapahtumassa noin 50 ml optimoidusti latvan päälle varmistaen parhaan suojan. Trico levitys tapahtuu automaattisesti istutussyklin yhteydessä.

Huuhtelujärjestelmä

Kun istutetaan tarttuvalla maalajilla, kuten savimaat lisävarusteena toimitettava huuhtelujärjestelmää vähentää häiriöitä. Samalla vesi tiivistä taimen istutuskuopan pohjalle edistäen laadukkaamman istutusjäljen.

Tukkimiehentäin torjunta

Tukkimiehentäin torjunta-aine levitetään istutustapahtuman yhteydessä automaattisesti istutustaimen latvaosaan antaen 100% peiton.

Taimi-putkessa-ilmaisin

Taimi-putkessa-ilmaisin kertoo, että taimen kasetin syöttö on onnistunut. Tätä lisävarustetta kannattaa harkita erityisesti jos taimet ovat huonolaatuisia esimerkiksi jos taimessa on runsaasti juuria. Ilmaisimella säästetään paljon aikaa kun varmistutaan siitä, että taimi on oikeasti putkessa.

Starttilannoitin

Starttilannoitetteella voidaan parantaa tainten selviytymistä ja juurtumista. Lannoite levitetään automaattisesti istutustapahtuman yhteydessä.

Etädiagnosointi

Ongelma- ja häiriötilanteissa etädiagnosointilaitteella Risutec voi rientää apuun etänyhteydellä. Etädiagnoosi lisävarusteella voidaan myös tehdä muutos ohjelmaan etänä. Etädiagnosoinnilla vähennetään mekaanikon käyntejä, josta syntyy merkittävää säästöä urakoitsijalle.

Automaattirasvaus

Tavoitteelliseen urakointiin, jossa halutaan ylläpitää istutuskoneen optimikunto ja säästää omaa työpanosta on automaattirasvaus oiva valinta.

Tekniset tiedot


PM-120

PM-160

PM-200

Taimi-kapasiteetti (kpl)

120

160

198

Peruskone-suositus (tn)

10-15

13-15

13-15


Paino (kg)


1100

950

1300


Leveys (cm)


140

140

140


Korkeus (cm)

170

170

170


Pituus (cm)


240

250

240


Tekniset tiedot


PM120

PM160

PM200

Taimikapasiteetti (kpl)

120

160

198

Peruskonesuositus (tn)

10-15

13-15

13-15

Paino (kg)

1100

950

1300

Leveys (cm)

140

140

140

Korkeus (cm)

170

170

170

Pituus (cm)

240

250

240

Kuvagalleria

Kysy lisää tai pyydä tarjous! Soita 050 338 9160 tai ota yhteyttä lomakkeella!

Henri Syvänen

Myyntipäällikkö


Henri auttaa sinua konevalinnassa ja kannattavan urakoinnin kysymyksissä.