ASTA-x – GPS/RTK lösning för fröodlingar

ASTA-x är en lösning för datainsamling i fält. Teknologin baserar sig på en robust GIS GNSS-mottagare för online- och offlineoperationer. ASTA-x är ideell för fröplanteringar och olika scenarier där växtuppföljning står i fokus. 

Om Risutec ASTA-x

ASTA-x hjälper dig att hitta närmaste planta för uppföljning. Lösningen riktar sig till applikationer som kräver kvantitativ data förknippad med en geopunkt. Det är den perfekta lösningen för skogsbruk, vinodling, fröodlingar och mer.

Dokumentera resultat och följ med alla fältenheter i realtid. ASTA-x stöds av ett molnbaserat driftsystem för datainsamling och -manipulation samt mångsidiga API:er som möjliggör integration i realtid med alla GIS eller geografiska ERP-system. ASTA-x funktionsbeskrivning

ASTA-x works in online and offline modes

ASTA-x fungerar i lägen online och offline. I offline-, eller GPS-läge, uppnår enheten mätnoggrannhet som är lämplig för de flesta datainsamlingsobjekt och tillväxtövervakningsapplikationer. I onlineläge använder ASTA-x det mobila nätverket för multi-band RTK för att leverera precision på centimeternivå på några sekunder. Online-läge möjliggör monitorering av underleverantörer, samt mera exakt positionering för applikationer inom,  t.ex. jorbruk.

Dokumentering och tillväxtövervakning i Online- och Offline-lägen

ASTA-x-tjänsten skapar ett projekt för de objekt som bedöms, till exempel arter eller variation, planteringsdjup, tillväxt, diameter, befruktningsgrad, luftfuktighet, temperatur - alla mätbara variabler av intresse.

01

Slå på den handhållna enheten, den ansluts automatiskt till internet

04

Operatören utvärderar punkten för variabler av intresse och validerar platsen

02

ASTA-x aktiverar projektet av intresse och är nu klart för användning (även i offline-läge)

05

Efter avslutad arbetsfas laddar operatören upp de insamlade data till projektet

03

Den handhållna enheten leder operatören till geopointet (platsen) som bedöms

06

Realtidsövervakning av enhetens plats är möjlig så länge ASTA-x är online

Tekniska Detaljer

ASTA-x möjliggör höga uppdateringsgrader med mycket dynamiska applikationer för centimeternoggrannhet i en liten och energieffektiv modul. Korrigering fungerar via mobilnätet i 2G- och 4G-lägen.

Multi-band GNSS receiver

Multi-band RTK with fast convergence times and reliable performance

Concurrent reception of GPS, GLONASS, Galileo and BeiDou

ASTA-x i ett nötskal

Base-station och Rover

En basstation kan använda / täcka många handhållna / fältenheter - du kan alltså spara kostnader jämfört med traditionella GNSS-system.

Mera integrationsmöjligheter

Överlägg fältresultat på invald karta för rapportering och forskning. ASTA-x kommer med integrationspunkter för alla GIS- eller GEO ERP-gränssnitt.

Dokumentera i skogen

Du kan själva välja variabler av intresse och dokumentera dessa i skogen. ASTA-x kan också guida dig till ett objekt av intresse för växtuppföljning.

Administrering av underleverantörer

Entreprenör- och underleverantörshantering via en inkluderad monltjänst för administrering.

Beställ information, eller begär offert

  • Porintie 314, Halli 5, 29250, Nakkila, FINLAND
  • risutec@risutec.fi
  • +358 50 338 9160