TRC laitteella onnistuu tarkka työskentely

Kirkkonummelainen metsänomistaja Vesa Tenkanen oli muutama vuosi sitten tilanteessa, johon moni metsänomistaja voi samaistua, myös allekirjoittanut. 

Tekemistä on ollut muutenkin ja siinä sivussa taimikonhoito on päässyt jäämään vähemmälle huomiolle. Männyn istutuksien ympärille olikin jo ehtinyt muodostua suhteellisen tiheä koivuviidakko, jossa sahan kanssa eteneminen olisi tuskallisen hidasta.

Erinäköisiä metsäkoneita jo valmiiksi omistavana Vesa päätti etsiä Googlesta tehtävään apuvälineitä ja internetin verkkosivuviidakosta vastaan tuli Risutecin TRC – traktorin kuormaimeen sopiva taimikonhoitolaite.

Nopea yhteydenotto Risutecin toimitusjohtaja Jussi Aikalaan ja vierailukäynti laitetta katsomaan saatiin sovittua.

Pian siitä Tenkanen tilasi laitteen ja pääsi aloittamaan raivuutyöt. Parhaimmillaan omien sanojensa mukaan TRC on ylitiheässä risukossa, jossa laitteen 360 astetta katkaiseva terä niittää helposti raivattavat puut ympäriltään ja katkaistut puut voi painaa samantien maahan, mahdollistaen taimikossa kävelyn heti raivuun jälkeen. Laitteella onnistuu tarkka työskentely ja istutettujen taimien vierestä katkaisu, sillä terä pysähtyy heti kun napista päästää irti.

Halkaisijaltaan suurimmat laitteella katkaisut puut ovat olleet 17cm, sen kokoiset puut mielellään kerätään kuitenkin jo pois. Tenkasella on käytössä isompia puita varten giljotiinikoura ja TAPIO harvesteripää, mutta pienempään puuhun hän pitää TRC:ta parhaana valintana.

Katso koko video haastattelusta ja laitteesta toiminnassa alta!

Risutec TRC

Hoida taimikkosi helposti hytistä!

Risutec TRC sopii varhaisperkaukseen sekä taimikonhooitoon kevyulle alustakoneille. Risutec TRC on mahdollista saada myös minikaivinkoneeseen. Laite kytketään kahmarin tai kauhan tilalle. Se voidaan myös asentaa riipukkeen tilalle Risutec vaimenninriipukkeella. Hitaasti pyörivä terä vähentää vesojen syntyä. Laite katkaisee 360 astetta.